Z novim ruzakom po Istri

Uživam na morju in probam izkoristiti vsako minuto in vsak dan na slanem zraku. Seveda je tudi januar idealen čas za potep po morju, sicer bi se raje potepala tam kjer, je še bolj toplo, ampak vseeno je Istra lepa in topla tudi pozimi. Pred nami je bil napovedan čudovit vikend. Nisem pozabila na moj novi ruzak, ni prvi je pa nov. Meni so ti ruzaki tako enostavni, veliki in vseposod pašejo. Vse stvari spravim notri, za sebe in še za malega korenjaka. Na poti do našega hotela smo se še ustavili v Kaštelu. Kaštel je majhna vasica na Hrvaškem, ki je meji s Slovenijo. Na uho nam je prišlo, da se je odprla nova restavracija sicer že lani, ampak vseeno smo šli pogledat. Pričakovali smo, da bo zaprta in res je bila. Potrebno se je predhodno naročit, ampak vseeno je vredno ogleda. V Istri je veliko konob in turističnih kmetij, ki pripravljajo lokalno hrano. Stari Kaštel je v prenovljeni stari vasici z izjemnim razgledom.

Pozimi je hotel za nas prava izbira in res 100% počitek tudi za mene. Ni treba kuhat ?  pa iz mize pospravit ves nered. Aja, pa še pospravljat ni treba, pride sobarca pa vse pospravi.

Pravijo, da po jutro se dan pozna. Jutro je bilo čudovito, z nežnim vetrom in vonjem po morju.  Skozi oblake smo ujeli še kakšen sončni žarek. Super vreme za dolg sprehod do mestnega centra Umag.

Kdaj je najboljši čas za obisk Umaga? Vedno in skozi vso leto. Umag je prvo mesto na vhodu v Istro s severne strani. Lepo mesto z zelo zanimivo zgodovino. Ohranjeni so deli obzidja in stolpov ter tudi zgradbe in cerkve … Obvezen je sprehod do svetilnika.

center mestaUrejene so peš poti in ob njej klopce ter igrala za otroke.  Za nas se je tukaj prijeten brezskrben dopust končal in noč sma preživela v bolnici z najlepšim razgledom. Vseeno pa ne tako lep, da bi ostal tam. V sreči in nesreči sva lahko drug dan šla domov in tako smo odpujsali predčasno proti domu. Ko bo vse dobro pa spet na potep, ali pa že kej prej. Nič nas ne ustavi, ljubezen in pogum nas vleče naprej…

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja