Hiter skok v toti Maribor

Maribor je meni drago mesto, v njem sem se vedno počutila dobrodošlo in sproščeno. Sama sem sicer štiri leta živela v drugem največjem slovenskem mestu. V mesto najstarejše trte nisem šla iskat vina, ampak uresničevati svoje sanje. In uspešno sem končala kozmetično šolo. To delo (če je to sploh delo) je moj hobi, je moje plato in ga še vedno rada opravljam. 

 

Ker sem večino časa v Mariboru preživela v jesenski in zimskih dnevih, so me tokrat osupnili ta zeleni objem tako blizu centra mesta in zeleni vinogradniški griči v okolici. Po dolgem času sem ponovno obiskala Mestni park. Nimam besed: zelo lepo urejen, stara orjaška drevesa, ribniki z mnogimi ribami in objem ptičjega petja. Ravno pravi čas, a nevedoč smo prišli na Poletni art kamp. V paviljonu sredi parka smo poslušali koncert in Teo je obiskal umetnostne delavnice za otroke, ki jih je organizirala UGM. 

Moj partner se je iz svojega otroštva spomnil Akvarija terarija, in to je bil glavni cilj našega izleta. Teo ima rad živali, tako kot vsi otroci, in njihova radovednost jih ne ustavi – mi smo zdaj ravno v obdobju tisočih vprašanj, zakaj.

Ali ste vedeli, da je Akvarij eden izmed najbolj znanih akvarijev v Južni in Srednji Evropi. V njem plava 120 različnih vrst rib iz morja in iz sladkih vod. Poleg akvarija je tudi terarij, kjer si obiskovalci lahko ogledajo kače, tudi najbolj strupene, kuščarje, krokodila, želve in razne žuželke. Aja … ali sem omenila pajke? V tem delu sem se počutila zelo neprijetno, a svojega strahu nisem hotela prenesti na sina. (Zgolj strah kač se prenaša, koliko se vas boji kač? Ali se jih tudi vaša mama?) A sem pogumno in z mislijo »vse je v glavi« prenesla tudi to.

Za konec nas je čakalo še kosilo ob Dravi. Ker smo gurmani (no, tudi pojemo veliko) in ker obožujemo kakovostno meso, nas pot večkrat zanese v Jack & Joe steake & burger club. Preprosto je vedno top, postrežba super, kakovost odlična, lokalna hrana, brezglutenske bombetke … in še kaj bi se dalo povedati o njih. Aja, pa če imate namen iti jest tja, si nujno, res nujno rezervirajte mizo, razen če ste tam že ob 12.00 ☺ . 

Ker rojstnega dneva ni brez torte … Pozabila sem zapisati, to je izlet v Maribor organiziral moj partner, ker je imel rojstni dan. In počeli smo stvari, ki si jih je želel on, ob 14. uri pa smo bili že doma. To je bil vsekakor moški izlet in res hiter skok. Kaj pravite ženske? Njegov dan, njegove želje, ampak vseeno sem bila malo tečna, ker se nam je povsod mudilo. No, pa nazaj k torti, ki jo je naročil pri Najdidom. Seveda brez glutena in sladkana z medom. 

Toliko o našem skoku na drugo stran Pohorja. 

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja