Jabolčni štrudelj, brez glutena

Preprosto ga moraš imeti rad. Jabolčni štrudelj, namreč. Jaz ga obožujem in sedaj je pravi čas zanj, ker je povsod polno jabolk, in tudi tiste, ki padejo na tla, so v redu. Malo sem improvizirala in preizkušala recepte – ter našla popolno različico. Ni ravno top (ni LCHF, ker je preveč ogljikovih hidratov, a je sladkan z naravnimi sladili). Aja, pa še to, konec je v 5 minutah, še hitreje pa ga zmanjka ☺.

 

Testo:

  • 200g mletih mandljev,
  • 12 dateljnov,
  • 2 žlici masla,
  • 1 jajce.

 

Nadev:

  • 5 naribanih jabolk,
  • rozine,
  • cimet
  • eritriol (po potrebi).

 

Najprej se lotimo lupljenja in ribanja jabolk. Dodamo rozine, cimet in po želji še eritriol. Testo pripravimo v blenderju, zmešamo dateljne in maslo, dodamo malo mandljeve moke in ponovno zmiksamo. Vse skupaj stresemo v skledo, dodamo preostale mlete mandlje in primešamo jajce. Testo damo na peki papir in ga s prsti pretapkamo. Nato nadevamo z jabolki in zvijemo kot rolado. 

 

V segreti pečici pečemo od 15 do 20 minut na 180 °C.

 

In še to: narežemo toplega in postrežemo z vilicami, ker se drobi. 

 

Dober tek in pozdrav, Tamara