Jabolčni štrudelj, brez glutena

Preprosto ga moraš imeti rad. Jabolčni štrudelj, namreč. Jaz ga obožujem, in zdaj je pravi čas zanj, saj je povsod polno jabolk, tudi tistih, ki padejo na tla. Malo sem improvizirala in preizkušala recepte – in našla popolno različico. Ni čisto “top” (ni LCHF, ker vsebuje več ogljikovih hidratov, vendar je sladkan z naravnimi sladili). Aja, pa še to – priprava je končana v 5 minutah, še hitreje pa ga zmanjka ☺.

Testo:

  • 200 g mletih mandljev
  • 12 datljev
  • 2 žlici masla
  • 1 jajce

Nadev:

  • 5 naribanih jabolk
  • rozine
  • cimet
  • eritritol (po potrebi)

Najprej olupimo in naribamo jabolka. Dodamo rozine, cimet in po želji še eritritol. Testo pripravimo v blenderju – zmešamo datlje in maslo, dodamo malo mandljeve moke ter ponovno zmiksamo. Nato vse skupaj stresemo v skledo, dodamo preostale mlete mandlje in primešamo jajce. Testo položimo na peki papir in ga s prsti razporedimo po površini. Nadevamo z jabolki in zvijemo kot rolado.

Pečemo v ogreti pečici 15 do 20 minut na 180 °C.

Za konec: narežemo ga toplega in postrežemo z vilicami, saj se drobi.

Dober tek in lep pozdrav,
Tamara